Vijfstappenplan

Met het vijfstappenplan
vind je je evenwicht terug

Het vijfstappenplan van Mimoza Care helpt je om je evenwicht weer te vinden na de overgang, in fysiek, emotioneel en spiritueel opzicht. Na een intakegesprek en een eerste balanstest, kan je al meteen aan de slag met een oefenplan. 

De vijf stappen op een rij

1. Intakegesprek en eerste balanstest

We bespreken eerst wat algemene zaken, zoals je leeftijd en hoe je leven er uitziet (kind(eren), relatie, werk, enzovoorts). Daarna gaan we in op je klachten en hoor ik graag van je wat je zou willen bereiken met het vijfstappenplan. Vervolgens leg ik je uit hoe ik te werk ga met de balanstest.

De balanstest noem ik ook wel de voortest. Dit is het moment dat kinesiologie om de hoek komt. Met een eenvoudige spiertest kan ik achterhalen of een aantal punten op je lichaam in balans zijn en of je goed geaard bent. Dat doe ik door zacht druk uit te oefenen op je uitgestoken arm. Je hoeft er niet voor op een behandeltafel te liggen en je houdt je kleren aan.

Als uit de balanstest blijkt dat je niet goed geaard bent, kun je dat meteen herstellen. Dat doe je door je bovenarmen, bovenbenen en stuitje te ‘poetsen’ (masseren). Als je de oefeningen regelmatig doet, behaal je ook betere resultaten bij vervolgbehandelingen.

Tenslotte test ik hoe of je stress- en overgangshormonen in evenwicht zijn. Ook de balans van mineralen en vitamines in je lichaam neem ik hierin mee. Want zonder de juiste balans van mineralen kunnen onder andere vitaminen niet optimaal functioneren binnen je lichaam.
Een eventuele onbalans te herstellen we op een natuurlijke manier zonder medicijnen of supplementen. 

Goed geaard of gegrond zijn, betekent zoiets als echt met beide voeten op de aarde staan en deze energie kunnen voelen. Als je goed geaard bent, ben je helemaal in het hier en nu. Negatieve energie blijft niet aan je ‘plakken’, maar wordt afgevoerd naar de aarde. Je kunt zo wel tegen een stootje en dit geldt zowel op lichamelijk, geestelijk als zielsniveau.

2. Oorzaak van stress achterhalen

Al sinds je kinderjaren sla je stress op. Dat gebeurt vooral op onbewust niveau en kan zich op die manier steeds verder opbouwen. Soms komt het tot een uitbarsting (burn-out of depressie) en soms blijft het sluimeren. Dan uit stress zich bijvoorbeeld door veel piekeren, (over)vermoeidheid of lichamelijke problemen.

Met spiertesten test ik welke behandeling op dat moment voor jou het beste is om de oorzaak van de stress weg te nemen en zo je stress te verminderen. Zodra de test aangeeft wat je het beste helpt, volgt de behandeling.

Als je veel stress ervaart, kan je het gevoel hebben dat je hoofd vol zit. Dan kan een Access BarsTM behandeling rust geven. Dit is een methode waarbij ik zachtjes drukpunten op je hoofd aanraak. Hierdoor gaat de energie weer stromen en krijg je een ontspannen gevoel in je hoofd. Ook kan een Reikibehandeling je helpen stress los te laten.

(Het stappenplan gaat door onder de foto)

Beeld van een Boeddha in de praktijkruimte van Mimoza Care. Het beeld zit tegen een spiegel en heeft een mala, kettingen en een pendel op de hals. Links van het beeld staan stenen beeldjes van engelen en een spiraalvorm.

3. Zicht op belemmeringen 

Belemmerende overtuigingen zijn vaak de normen, waarden en overtuigingen van je ouders, opvoeders, leraren, noem maar op.  Jij was misschien een enthousiast, vrolijk kind. Maar door je ouders wordt dat enthousiasme afgekapt: “Doe rustig”, of: “Wat moeten de buren wel niet denken?” Om de goedkeuring van je vader en moeder te krijgen en om erbij te horen, besloot jij als klein kind om dus maar rustig en lief te doen. Tegen je natuur in.

Een ander voorbeeld: jouw broer kon goed leren en was de beste van de klas. Jij deed hard je best, maar kwam niet in de buurt van het hoge niveau van je broer. In de familie en naar buiten toe werd je broer de hemel in geprezen. Over jou zeiden ze: “Ach ja, ze doet het wel aardig, maar een hoogvlieger wordt het nooit”. Jouw reactie was dat je je erbij neerlegde dat je ‘nooit een hoogvlieger’ zou zijn en daarmee jezelf kansen ontzegde. Of juist het tegenovergestelde: je ontwikkelde je tot een overdreven perfectionist, iemand die streng is voor zichzelf en anderen.

Al met al belemmerden de overtuigingen van anderen jouw ontwikkeling. En niet alleen de overtuigingen van je ouders, ook die van de generaties voor hen kunnen tot op de dag van vandaag doorwerken.

Met systemisch werk kun je jouw problemen losgekoppelen van de overtuigingen uit het verleden. Waardoor jij je verder kunt ontwikkelen tot de persoon die je werkelijk bent. Net als bij de vorige stappen gebruik ik tijdens deze stap spiertesten om te achterhalen welke behandelmethode het beste bij jou past.

4. Verder de diepte in 

In stap vier gaan we verder de diepte in. We kijken naar problemen die je hebt in je relatie(s) of op je werk. Met dezelfde werkwijze als in stap drie, zoeken we naar de oorzaak van je problemen. Door de oorzaak daarna op te lossen met een passende behandeling, verandert de situatie ook.

Zonder dat je je hele (familie)geschiedenis hoeft delen zoals bij een psycholoog, kijken we naar de moeilijkheden in het familiesysteem in de moeder- of vaderlijn. Hier komt ook je innerlijke kind voorbij.

Het innerlijke kind is een concept dat gebruikt wordt in de populaire psychologie. Het gaat uit van de aanwezigheid van een kindaspect in de psyche van de mens, dat werkt als een onafhankelijk systeem. Het term wordt meestal gebruikt om te verwijzen naar de subjectieve ervaringen en overgebleven emoties van de kindertijd (omschrijving via Wikipedia).

5. Je ware ‘ik’

Bij de laatste stap, stap vijf, gaan we nog verder in de verdieping. Want als je met de eerste vier stappen en de bijbehorende behandelingen al veel hebt opgeruimd, zit je weer beter in je vel. Er is meer ruimte en rust in je hoofd en nu komt je ware ‘ik’ naar boven.

Je bent jezelf weer en dan kan het zijn dat je merkt dat je niet meer op je plek zit op je werk of in je relatie. Samen kijken we dan welke stappen je nog nodig hebt om volledig in balans te komen.

Het stappenplan verloopt voor iedereen anders. Een vast tijdspad is er dus niet. Ik raad je in ieder geval aan om na iedere stap en behandeling een week of twee de tijd te nemen om alles te laten landen en doorwerken. Je bent ook niet verplicht om het stappenplan volledig te doorlopen. We bekijken samen wat past en jij geeft daarin zelf aan wat voor jou het beste voelt.

Zet jij de eerste stap?

3 P’s voor meer balans

Mijn ervaring is dat vrouwen vaak niet in balans zijn. Ze zitten niet lekker in hun vel en zijn niet goed geaard. Daardoor hebben ze allerlei klachten: ze zijn snel prikkelbaar, zijn regelmatig moe of slapen slecht.

De ‘3 P’s voor meer balans’ zijn tips en oefeningen die je helpen om beter in balans te komen, waardoor je klachten sneller minder worden. De 3 P’s staan voor:

  • Poetsen
  • Pilaar van licht
  • Piramide

Meestal geef ik de tips mee aan vrouwen die bij mij in behandeling zijn. Omdat ze zo eenvoudig en doeltreffend zijn, deel ik ze ook graag met jou.

Doe de oefeningen om te beginnen elke dag, een week lang. Want hoe vaker je deze oefeningen doet, hoe meer profijt je ervan hebt.

mockup van de '3 P's voor meer balans', tips en oefeningen waardoor je meer in balans komt.

Heb jij het vijfstappenplan doorlopen of heb je een losse behandeling bij Mimoza Care ontvangen en wil je delen wat je hoe je het ervaren hebt?